Werken met oefenmodellen nu al succesvol!

Vorige maand plaatste ik een oproep voor oefenmodellen. Daarmee hoopte ik een groep mensen te bereiken, die uit zichzelf niet zo snel naar een fotograaf stapt. Liefst mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijden, achtergronden en interesses. 

Door het aanbieden van gratis visagie en fotobestanden, probeerde ik deze mensen naar mijn fotostudio te lokken, zodat ik veel zou kunnen oefenen met compositie, belichting en het aansturen van modellen. Toch wel spannend of mijn mooie ideetje zou gaan slagen!

 

Ja dus. Na een aarzelende start, kwamen de eerste reacties binnen. In eerste instantie via de website van buurvrouw Ankie (“De Klaproos” Ommen) maar daarna rechtstreeks via mijn mail en inmiddels ook via mond-op-mond-reclame.

En wat zijn dat dan voor mensen? Nou gewoon: mannen, vrouwen, jongens en meisjes. In leeftijd variërend van veertien tot zestig jaar. Onervaren, een beetje onwennig en vaak onzeker over hun uiterlijk en poseer-kwaliteiten. Exemplarisch vond ik de uitspraak “Ik ben absoluut niet fotogeniek, maar misschien weet jij er nog iets van te maken!”

 

Nou dat probeer ik dus, geassisteerd door mijn vrouw. Door de tijd te nemen, concrete aanwijzingen te geven en de gemaakte foto’s te laten zien hoop ik deze amateurmodellen op hun gemak te stellen en te stimuleren om zichzelf te zijn voor de lens. Dit terwijl ik zelf als geen ander weet hoe eenzaam en onzeker het voelt wanneer  je als model krampachtig je best doet, terwijl je ondertussen geen flauw idee hebt wat die vent achter de camera op zijn schermpje ziet, laat staan wat hij daarvan vindt.

 

Wat vind ik er tot nu toe van? Van tevoren altijd een beetje spannend, maar als we met de fotosessie bezig zijn, ontzettend leuk en uitdagend. Tot nu toe heb ik al heel veel geleerd, terwijl de meeste sessies nog moeten komen. In feite is mijn doel dus al behaald!

 

De modellen die geweest zijn, wil ik bedanken voor hun inzet en het vertrouwen in MOR fotografie. Voor hen die nog twijfelen, is mijn boodschap: “Gewoon doen. Meld je aan en kijk hoe je het vindt om voor één dag fotomodel te zijn. Misschien worden de foto’s veel mooier dan je zelf voor mogelijk hield. En… vallen ze tegen, dan kom je gewoon nog een keertje terug. Gezellig toch?

 

Met vriendelijke groet,
Mor Grefhorst

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Elske (zaterdag, 27 januari 2018 09:00)

    Ik denk nog steeds met een glimlach terug aan de mooie ervaring die ik heb mogen opdoen als 'oefenmodel' voor Mor. Allereerst kan je rekenen op een warm ontvangst. Het model staan vond ik best een beetje onwennig, maar Mor en zijn vrouw weten je goed op je gemak te stellen en voelen goed aan hoe ze je wat 'losser' kunnen krijgen. Ik ben super blij met de prachtige foto's die ik heb mogen ontvangen en krijg daar veel complimenten op. Dank Mor voor de ervaring en de foto's!