Landing op Facebook

“Een kleine stap voor de mensheid, maar toch nog een grote stap voor Mor”

Met deze titel opent mijn mail over een aarzelende reis naar Facebook. 

 

Beste mensen,

 

Zoals jullie weten, meld ik met een bepaalde regelmaat nieuwe ontwikkelingen en andere wetenswaardigheden over MOR fotografie. Ik vind het belangrijk en leuk om op die manier contact met jullie te houden.

 

Deze keer kondig ik een nieuwe stap aan, waarover ik heel erg lang gedubd en geaarzeld heb. Ik heb namelijk een Facebookpagina geopend. Ja ja, ik weet het wel: Facebook is ook alweer gedateerd en wordt links en rechts ingehaald door Pinterest en Instagram. Maar goed, ik ben tenslotte nog “van voor de digitale revolutie”. Dat wil zeggen iemand, die er zich niet voor geneert om nog regelmatig te mailen, een communicatiemiddel dat ongeveer gelijktijdig uitgevonden werd met de rooksignalen van de Indianen.

 

Vanwaar mijn aarzeling om op Facebook te gaan, terwijl dat jarenlang door iedereen om mij heen geadviseerd werd? Laten we het er maar even op houden dat ik nogal kritisch sta ten opzichte van het aandoenlijk idyllisch en sociale paradijs, waar Mark Zuckerberg en zijn makkers ons liefdevol naar binnen proberen te lokken. Ziezo, dat lucht toch even op!

 

Natuurlijk zie ik als fotograaf wel de voordelen van Facebook: ik kan op een informele manier laten zien wat voor soort foto’s ik maak en hoe ik daarbij te werk ga. Vanwege het laagdrempelige karakter van Facebook is het voor mensen gemakkelijk om op hun eigen manier te reageren.

 

Ondanks alle gezelligheid en toegankelijkheid, wil ik mijn Facebookpagina toch tamelijk zakelijk houden. Voor meer informatie en foto’s verwijs ik dan ook naar mijn website. Zou Mark het ook zo bedoeld hebben? Ik heb geen flauw idee. In elk geval van harte welkom op mijn Facebookpagina!

 

Met fotogenieke groeten,

 

Mor Grefhorst

www.facebook.com/Mor-fotografie-449871038705183

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0